marți, 25 martie 2008

Sunt sau nu tonomate de euro?!

Majoritatea iesenilor sunt de acord cu afirmatia lui Traian Basescu ca “jurnalistii sunt tonomate de euro”. Nu prea mai au incredere in ceea ce se scrie prin ziare, ceea ce se aude pe la radio sau ce apare pe la televizor. “In spatele fiecarui material televizat, audio sau articol din presa se ascund jocuri politice puternice si sute de milioane. Nu mai exista presa adevarata.”.
Jurnalistii au scazut foarte mult in fata publlicului pentru ca o mare parte din public ii cunosc pe patronii trusturilor media. “E ca o lege nescrisa, jurnalistii sunt ca niste marionete, ceea ce dicteaza patronii lor, asta scriu ca doar sunt la “patron”. Culmea mai este ca acesti patroni mai sunt si din diferite partied politice cu diverse interese. Atunci fiecare isi infiinteaza trusturi media ca sa-l poata lovi pe unul sau pe altul . Materialul jurnalistului este ajustat pe interesele patronului. Este ceva de nedescris ce se intampla in presa romaneasca actuala, nu mai exista demult liberatatea jurnalistului.”
Cu toate acestea, jurnalistii incearca sa salveze situatia: dau drepturi la replica si incearca sa nu obtureze adevarul. Insa mai exista si ieseni care au incredere in jurnalisti: “Pai daca nici in presa sa nu mai ai incredere, atunci in ce? Citesc aproape mereu ziarele si urmaresc buletinele informative de la televizor, recunosc ca nu ascult sterile radio. Am incredere in ce vad si citesc pentru ca autorii raspund in fata legii de ceea ce scriu.”

Niciun comentariu: