marți, 4 martie 2008

Primaria si Haosul

Toti ne-am dori ca dimineata, cand privim pe geam, sa vedem o gradina plina de trandafiri sau o livada. Suntem, insa, realisti si ne-am obisnuit sa incepem ziua privind la traficul aglomerat, la haitele de caini vagabonzi si la tomberoanele pline.
Zeci de ieseni de pe strada Toma Cozma nr. 75, au in fata ochilor o imagine de cosmar. Mormane de pamant si bucati mari de beton ca dupa explozia unei bombe. Dezastrul a fost provocat de angajatii Primariei, trimisi sa dezasambleze un vechi parc de joaca, pentru a face loc unuia nou. Se intampla in urma cu doua saptamani. Muncitorii au venit, au sapat si au plecat si dusi au fost. Explicatia - terenul este proprietate privata iar Primaria nu avea niciun drept sa execute lucrari in zona.. Zona distrusa este imprejmuita de blocuri, astfel ca zeci de familii "isi incarca bateriile" privind la mormanele de pamant. Tara lui Papura Voda denumeste Iasul o locuitoare din zona.
Familiile care au copii sunt ingrijorati. Trebuie sa-si urmareasca in permanenta copiii. Cei mici sunt atrasi de privelistea desprinsa parca din razboi si se aventureaza pe bolovanii mari, dar alunecosi. Reprezentantii Primariei isi recunosc greseala, dar spun ca nu mai pot face curatenie. Ceea ce s-a intamplat pe strada Toma Cozma este dovada haosului din Primaria Iasi. Sunt dispuse demolari inainte sa se verifice situatia juridica a terenului. Apoi, lucrarile sunt abandonate desi ceea ce ramane in urma creeaza un disconfort cetatenilor. Ce se va intampla daca proprietarul pamantului nu va dori sa amenajeze suprafata?

Niciun comentariu: